Daten kan erg leuk zijn en je kunt zomaar je nieuwe liefde vinden! Toch kan er ook veel mis gaan. Wat zijn de 20 meest voorkomende dating valkuilen?
1. Het is jouw type niet, denk je….
Lang niet iedereen is even fotogeniek en handig in het maken van een profieltekst. Een eerste indruk kan je daarom behoorlijk op het verkeerde been zetten. Swipe niet te snel naar links dus.
2. Onrealistische verwachtingen.
Leuk dat je weet wat je wilt, maar is het wel realistisch? Vergeet alles wat je in de film of in de media ziet en leest. Mr of Mrs Perfect bestaat niet. En gelukkig maar.
3. Je hebt je vorige relatie nog niet goed verwerkt.
Onverwerkte emoties of ervaringen uit vorige relaties kunnen een negatieve invloed hebben op je dates of nieuwe relatie.
4. Check, dubbel check. Zie je date niet als een verkapt sollicitatiegesprek.
Ga niet je denkbeeldige lijstje met alle vragen af. Ga er luchtig in en neem rustig de tijd om elkaar te leren kennen, zonder dat je eerst alles van de ander wilt weten.
5. Niet in de dating stemming zijn.
Snel nog even een date plannen direct na je werk of tussen twee afspraken in? Grote kans dat je minder relaxed en open bent en het daarom niet klikt.
6. Te veel mannelijke energie bij vrouwen.
Veel zakenvrouwen stappen onbedoeld in die valkuil. Ze vergeten hun vrouwelijke en zachte kant te laten zien. Een date is geen zakelijke meeting 😉. Laat de controle los.
7. Te veel vrouwelijke energie bij mannen.
Zelfvertrouwen is voor bijna alle vrouwen super aantrekkelijk. Natuurlijk mag je je kwetsbare kant laten zien, graag zelfs. Maar zorg dat je lekker in je vel zit.
8. Te snel zekerheid willen. Een relatie opbouwen kost tijd.
Er is helaas geen formule wanneer je de zekerheid hebt wanneer jullie een ‘echte relatie’ hebben. Voorkom dat je te snel zekerheid wil over de ‘status’ van jullie relatie.
9. Je wilt je geluk bij de ander halen.
Zo’n cliché; je moet eerst in je eentje gelukkig zijn, voordat je een relatie wilt. Maar het is wel de realiteit. Het te veel leunen op een partner voor je eigen geluk kan ook verstikken en je relatie onder druk zetten.
10. Gebrek aan je eigen identiteit.
Het verliezen van jezelf in een relatie en al je tijd en energie aan je partner besteden kan ten koste gaan van je eigen persoonlijke identiteit.
11. Te veel focussen op verschillen.
Automatisch leg je misschien te veel nadruk op verschillen in plaats van op overeenkomsten. Maar door open te staan voor elkaars overeenkomsten, perspectieven en waarden, ontdek je vaak dat jullie eigenlijk op dezelfde golflengte zitten.
12. Rode vlaggen negeren.
Het negeren van rode vlaggen in een relatie kan leiden tot problemen op de lange termijn. Het is essentieel om naar je intuïtie te luisteren en eventuele waarschuwingssignalen serieus te nemen.
13. Je bent niet verliefd.
Mensen ervaren liefde in verschillende tempo’s, waarbij sommigen sneller verliefd worden dan anderen. Een relatie kan evengoed prachtig en vervullend zijn zonder directe verliefdheid, aangezien het proces van verbinding en begrip centraal staat.
14. Wensenlijst.
Je houdt te krampachtig vast aan je wensenlijst. Iemand die aan al je wensen voldoet, bestaat hoogstwaarschijnlijk niet. Gooi die wensenlijst maar lekker weg 😉.
15. Je denkt dat de ware vanzelf op je pad komt.
Een nieuwe liefde vinden vergt inzet en openheid; passief afwachten leidt zelden tot succes. Door actief te daten en nieuwe mensen te ontmoeten vergroot je de kans op het vinden van een geschikte partner en creëer je ruimte voor echte verbindingen.
16. Je bent niet bereid om te veranderen. Iemand moet je maar nemen, zoals je bent….
Maar dan krijg je waarschijnlijk wat je altijd kreeg. Openstaan voor advies van anderen is essentieel, omdat zij vaak inzichten bieden die je eigen blinde vlekken blootleggen.
17. Je gelooft niet meer in de liefde.
Je bent aan het daten, maar eigenlijk geloof je niet meer in de liefde, waardoor je je niet echt openstelt en anderen eerst door een dikke muur moeten breken. Dit maakt de kans op een echte verbinding en een nieuwe liefde erg klein.
18. Iemand niet of te weinig aankijken.
Als je de ander niet of te weinig aankijkt, kan dat overkomen alsof je niet geïnteresseerd bent. Het is belangrijk om oogcontact te maken tijdens een gesprek, omdat dit laat zien dat je betrokken bent en luistert naar wat de ander te zeggen heeft. Door vaker oogcontact te maken, kun je de verbinding versterken.
19. Te weinig aandacht aan je kleding en uiterlijke verzorging schenken.
Besteed voldoende aandacht aan je kleding en uiterlijke verzorging, zodat je er goed uitziet voor elke gelegenheid. Zorg ervoor dat je kleding schoon, netjes en passend is, zonder kreukels en niet te groot of te klein.
20. Te weinig vragen stellen.
Het is normaal om zenuwachtig te zijn tijdens een date, en soms praten mensen veel zonder vragen te stellen aan hun date. Het is belangrijk om interesse te tonen in de ander en actief in te gaan op wat ze delen. Stel vragen en luister naar hun antwoorden, want dat helpt om een echte connectie te maken en een leuk gesprek te hebben.
Houd deze valkuilen in gedachten tijdens je datingavontuur en je zult hopelijk succesvol zijn in het vinden van de liefde die je verdient!